Nödbroms, vad är det bra för???

Men kära nån, kära barn. Vad ska jag säga. Jo. Jag ska säga er en sak. En sak som jag står för. Som jag slår ett slag för. Och det är.. Fyfan vad jag hatar att ha häst på vintern. Va? Alltså nu har vi haft mellan 15-20 minusgrader de senaste dagarna. Hästarna fryser. Jag fryser. Man har avlidit då häst nummer ett är motionerad, och då har man nummer två kvar att rida. Så då rider man nummer två och vill bara att det ska ta slut. Ja lite så är det. Jag kan inte rida i täckbyxor. Det går inte. Jag kan inte rida i storstövlar. Utan jag rider då med mina läderstövlar. I -20 JÄVLA GRADER. Man fryser liksom igenom hela kroppen. Hua! Tar flera timmar att bli varm i kroppen efter alla timmar i stallet.. Men det är bara att härda. Kan tala om att den dag jag köper en gård, så kommer jag ha ett isolerat ridhus!!!!!!! Och inte nog med kylan. Man måste packa på sig och hästen tusen saker för att överleva. Alla jävla ridtäcken, ombyten mellan hästarna. Täckbyxor av, stövlar av, tjocksockar av, på med ridstövlar, byta vantar för att göra samma procedur fat omvänd sedan. Ja, alltså.. Behöver jag fortsätta eller hajjar ni vad jag försöker säga???? Kan vara tydlig; JAG HATAR VINTERN. Så då släpper vi det där.

Nåväl, hästarna har fått joggat ute. Doris blir så sjukt lätt kall och stel. Och hon får absolut inte bli kall om rygg/länd. Så vi rider med tusen täcken. Känns det som. Vi har plockat fram renfällen eftersom Doris börjat få sitt årliga skav av alla schabrak. Sen är ju renfällen supervarm. Så nu är det perfekt med den! Mycket skritt med lösgörande öppnor, travjogg med öppnor och galoppjobb med lite tanke mot öppna. Fattningar och även övergångar i öppnor. Doris vill sällan jobba då det är såhär kallt. Utan hon blir stel och trippig. Så det har vi överseende med och jobbar bara för att försöka lösgöra lite lätt. Inget avancerat liksom. 
Hon är alltid skeptisk mot fällen, vet inte om hon tror det är en riktig ren som ska käka opp na kanske!


Idag tog vi faktiskt gramanen, jag och Doris. För att slippa flippet. Då Doris flippar så kortar hon halsen och går som en struts. Försöker jag ta i henne, så kortar hon sig ännumer. Och man kommer ju inte åt dom då, spelar ju ingen roll om jag kortar tyglarna för tillslut så har man 5cm korta tyglar. Typ.. Så då tar vi gramanen eftersom hon inte ens försöker strutsa något då. Fattar inte varför faktiskt. Så då rider jag med liksom med vanliga tygellängden, och kommer hon för högt och strutsigt så påminner gramanen henne om att man inte ska göra så, också kommer hon ner på jorden och är lugn igen. Superbra, så slipper man tjafset!

Lilla fjortis sköter sig superbra! Och var först ut för dagen då hon lämnade maten och kom travandes. Lilla puppelisnurran.. Vi gjorde något jävligt avancerat idag, gick över/igenom en snövall och ut på lägdan. Det var lite kärnfysik och först trodde jag hon var påväg att lägga sig och simma över/igenom vallen, haha! Åh fula häst... Men vi överlevde och andra gången över vallen så tog vi bara extremt höga kliv. Bra fjortis! Idag var hon på bushumör redan på gången.... Hon började vibrera som en galning. Det var längesen hon gjorde så! Hon blir liksom så exalterad.. Men ändå bockade hon bara en gång i galoppen. Vi lyckades även ta rätt galopp på första försöket efter vägen! Först höger galopp en bit sedan avbrott och fattning vänster. Superbebis kan man kalla henne ibland! Nu har hon börjat hajja att man kan galoppera fort ute.. Och jäklar vad hon tar i! Nödbroms finns ju inte på dendär kamelen dock, inte på kommando. Så vi har ju en rätt lång bromssträcka, men det gick bra ändå..;)

BYE!
RSS 2.0