Af-besök.. Igen..

Ojojoj.. Så dåligt jag har uppdaterat! MEN, det har sina anledningar. Japp. Vill ni veta? Klart ni vill! Vi har haft ganska stora problem med vårat internet. Så då har jag helt enkelt inte orkat uppdatera. Sådeså!

Vad har hänt sen förra veckan då? Joo, vi har köpt hur mycket spån som helst. Vilket vi ska åka och göra imorgon med(tror jag). Det går ju somsagt en bal varannan dag åt Maje. Så hej och hå vad spånkostnaderna skjutit i höjden!

Transporten är fortfarande inte svetsad. Pappa har haft 2 år på sig, så nu ber vi min käre kusin! Ska se om vi kan köra in släpet efter vi hämtat spån. Transporten är iaf alldeles strax färdigmålad! Måste bara komma på vad ajg ska ha för text inuti. Vitt som satan är det iaf! nu borde Doris inte bli mörkrädd! Ett lager till på mittväggen och lite runt fönstret sen ääääre klarrt! Jäkligt skönt. Sedan så behöver jag en köpare på det. För jag vill ha ett nytt. Som går lös på rimliga 77 lök!

Har även skickat in en bokning till kliniken. Så nu ska vi bara vänta och se vad vi får för tid. Lille Majeeee! Måste även skriva upp alla jävla frågor jag måste ställa. Alla säger ju att det är så jobbigt att ha Fånghäst. Men, jag anser som så att inget är jobbigt då det gäller ens bästa vän! Även om det betyder att hon ska promeneras varje dag eller bara få ett visst antal kg hö/dag. Så enkelt är det. Måste hon gå i egen hage så köper vi en liten fet shettis som Frida kan få leka med. Svårare än så är det inte!

Jaja, DampDoris då? Jodå, hon dampar vidare. Hade ju problem med att hon hade gallor pga grästet i hagen. Men dom är i princip borta nu då hon bara får hö. Skönt! Ska dressyra lite idag tror jaag.  Banan ser riktigt bra ut! Blev kanonbra nu efter pappa dikat runt hela banan. Vattnet försvinner på max 1 dag! Förut var ajg tvungen att vänta minst 3 innan jag kunde rida där. KAAANON! 

Sen så har jag sett en väldans bra film! "Rörelse utan gränser", handlar om träning, stretching och massage för hästar. Det viktigaste jag tog med mig var faktiskt hur man tränar galoppörer och vad alla stora tränare tänker på. Tre simpla ord. Typ, Mängd, Intensitet. Något som man alltid ska tänka på oavsett om man hoppar, klättrar, konditionstränar osv. Visste ni förresten att då dem stora tränarna tränar sina hästar så skrittar man dem 20-30min, sedan travar man dem 10-20min och tillsist gör man galoppjobbet inte mer än 10min. Efter det avskrittning på ca 20-30min. "Skritten är ju trotsallt den gångart då hästen går igenom hela kroppen och använder i princip alla muskler." Värt att tänka på!

Jaaa, arbetsfronten då? Jodå, har fått napp på ett lite speciellt arbete. Lite udda sådär! Ska nog dit och kolla läget osv i veckan, kul! Sedan ska jag söka till massa annat tjafs. Och skicka mail till Tanten. Men det tar vi sen!

Näni, nu ska jag ut och mocka och göra klart i stallet så jag bara behöver ta in Doris och rida då jag kommer hem! Ska ju till AF på någon Jobbgarantibajsimojjs..

BYE!
RSS 2.0