superpass!!

Idag har jag ridit två superpass på hästarna!

Belissima var väldigt på. Hon är så rolig... I skritten så är det typ "jaokej jag skrittar väl då, men ja stretar Lite också!" I traven så är det "JA hur fort ska jag springa?!" I galoppen blir det typ "håll i dig morsan, nu drar vi!!". Så är hon aldrig då vi rider ut, utan då kan jag galoppera på långa tyglar och hon rullar på i knappt arbetsgalopp haha sötpuppan.. Hur som helst så jobbar vi vidare med att renodla hjälper. Hon tar inte förhållningar i traven riktigt utan vill bara kasta med frambenen Och showa. Superbra med en häst som vill fram, men det kan vara kul att få stopp också. Fattningarna renodlar vi också. Går bättre och bättre. Har börjat lägga bak ytter skänkel mer än vad jag har gjort tidigare för att vara tydlig. Det kittlas säger baboo Och skuttar till lite. Gör absolut inget det heller. Sedan blir hon så taggad av fattningarna så hon fatta själv Lite när hon vill, supersamlad galopp. Men det är bara att berömma hennes positiva inställning trots att det blir lite tokigt ibland;)

Jag vet. Omatchad. Men ärligt så orkar jag inte bry mig alla dagar i veckan. Hästen ska motioneras, det känns som att det är det viktiga. Inte vilken färg skydd eller schabrak har;)
Skrittar Alltid av efter vägen, superbra för benen att gå på hårt! Barbro tycker det är bra för då kan hon ha picknick!

Doris har ju varit eller ja hon är, riktigt slö. Så min plan var bara jogga henne mjuk i kroppen. Hon är brunstig nämligen. Inte superbrunstig men tillräckligt för att påverkas i kroppen. Men hon var riktigt fin! Jag jobbade igenom skritten med allt möjligt, skolor, sidvärts, tanke bakdelsvändning, halter och ryggningar. Hon kom upp med ryggen riktigt fint i skritten! 

Joggade igång och satte takten direkt. Lät henne inte ila på framåt utan hon skulle använda sin kropp och jogga igenom den. Även här mjuka skolor sidvärts Och övergångar. Då hon hade hittat takten, väntade och gick igenom kroppen så testade jag länga stegen.  Inte på en diagonal Utan jag red henne till längre steglängd så hon fick jogga lite i den traven. Gick riktigt bra och kunde sedan testa en diagonal. Gick fint! 

Galoppen var riktigt riktigt trevlig! Hon var liksom med direkt.  Och jag hittade en rund galopp där Hon nog fick lite mer luft under fötterna. Häftig känsla att kunna plocka fram lite mer gångarter hos henne Efter att ha känt belissimas stora register. (Supernyttigt med Barbros gångarter, du ska få testa Jossypussy!) 

Sedan en lite längre pust innan lite travarbete. Skolorna. Fick jobba igenom dom där jävla sidorna Och idag var det kämpigt att få henne att gå kvar på spåret och böja inåt. Men vi hittade fint läge. Testade även enkla byten. Och liksom. Jag fattade galopp, hade henne på röven, bad om skritt och hon går ner klockrent. Vilken känsla av kontroll! Den saknas på barbro;) eller kontroll.. Doris vet vad jag menar, vi känner varandra ut och innan. Svårt att förklara. Men kan avslöja att hennes galopp idag fick hela mig att rysa. Så sjukt äckligt! Blev alldeles kall i hela kroppen Och rös. Sån kontakt hade vi, med en bättre galopp än vi någonsin haft. Fränt!! Testade några byten. Hej och hå... Märka att vi inte dressyrar på banan ordentligt på några dagar. Tog några ggr innan vi fick till det. Jag tänkte på vad jag faktiskt gav för hjälper och då gick det hur bra som helst. Skärpning sandrutt! 

Travade sedan av på långa tyglar och Doris travade nästan med näsan i backen. Rundad rygg Och väntade. Superpuppan!



BYE!
RSS 2.0