Än är det inte över!

Inlägget ni alla väntat på. Kan börja med att lugna era nerver. Eller göra er besvikna....?;) Än är det inte över! Ni kommer inte bli av med oss från dressyrbanorna! Attans osis va?!

Fick börja med att berätta för P vad som hänt Och hur jag upplever Doris skada typ. Sedan gick vi till ridbanan och longerade henne. Hon är inte halt förklarade P. Halt skulle en veterinär säga, men inte P. Han sa att hon har en rörelsestörning. En inskränkthet i bogens rörelse. Hon lyfter upp högerbogen men får inte igenom rörelsen. Svårt att förklara så ni ska förstå så jag ger upp.

Sedan in i stallet Och han kände och klämde. Hur länge som helst, eller ja. En kvart isch. Sedan fick vi springa i gången för han hittade inte muskeln som var skadad. Sedan kände han igen. Och det var på två ställen som det var typ som hårda spaghettis. Lite knaprigt Och knakigt. Men det var inte lätt att hitta. Det är ialf supervanligt ställe. Men Doris var så små och satt inte där det brukar. Men P hittade dom ju. Dom sitter typ där långa halsmuskeln fäster nere i bogen. 

P velade mellan att behandla mycket eller lite. Vad behövs? Hur mycket behövs? Men vi kom överens om att pga storleken på skadan Och att hon blivit så mycket bättre på bara 2v så skulle vi spruta med muskelavslappnande antiinflammatoriskt. 

Doris fick inte ens lugnande. Ingen bres ville jag ha heller. Inte P heller för den delen då han tycker att Doris är så lugn och snäll. Sedan får hon ju inte lugnande vid vaccination heller. Och detta var samma typ av stick. Så vi tog en morot och lurade henne stick nr 1. Stick nr 2 sneglade Hon på P och var medveten om vad han hade i kikaren Men den där moroten kunde hon inte motstå alltså;) Tänk att denna hästen knappt gick att vaccinera utan lugnande förut.. 

Sedan fick vi eller fick och fick. Jag köpte ett liniment som är superbra.

Vad vi blev beordrad att göra då? Jo. Doris ska skrittas denna vecka med massage varje dag. Får skritta uppsutten. Rakt ut i skogen eller lite lösgörande på banan. Nästa vecka jogg i alla gångarter, skogen eller banan. Vecka 3 får vi rida som vanligt! Och han sa att denna typ av sträckning måste jobbas bort. Så länge hon inte blir värre ska vi bara vänta ut den. Skulle hon bli värre Då jag börjat rida som vanligt så åker vi in och ultraljudar. 

Vad menar han med jobbas bort då kanske ni undrar? Jo. Eftersom muskeln sprack, så krampar den ihop bogen och då puttas armbågen ut. För att stretcha ut detta så ska vi massera och den behöver även rörelse. Inte bara skritt rakt ut. Utan den måste tänkas och bearbetas. 

P är erkänd På att hitta svaret På konstiga rörelsestörningar. Så jag litar fullt och fast på han. 

Han var ialf tokimpad över hur mjuk och fin hon var trots sin ålder;) och även över att hon är travare och tävlar msv med den gamla kroppen.. och med en den svanken..;) Men han såg inget annat då vi longerade och sprang på gången, Så det känns ju bra! 

Nu är det 14 dagars starkarens på Knasen. Men jag hade ju ingen tävling planerad ändå. Eller jo, jag är anmäld till Kramfors den 13. Men det är ju precis på dagen. Så vi stryker den. För vi har inte alls bråttom ut på banorna. Finns typ 2 tävlingar till jag tänkte starta. Beroende på domare då såklart. Men i första hand så kommer ju Doris välbefinnande i första hand!

BYE!
RSS 2.0