gårdagens pass

Gårdagens pass blev som bestämt två dressyrpass.

Belissima var först ut som vanligt. Kände redan då jag satt upp att okej.. this is going to be interesting! Hon var så på g. Skrittade i räserfart (Babs kan inte skritta snabbt så när jag säger räserfart är det typ doris-style) och tittade på lite saker. Son alltid är vid ridbanan liksom.  Men vem vet, en vacker dag kanske den där stenen eller pallbocken får liv och käkar upp lillbabs. 

Jobbade bara med tänket från marc-träningen. Inte störa henne för mycket utan bara fram. Jobbade massa övergångar för att få hennes uppmärksamhet. Gick super! Märkte också att så fort jag tappar skänkeln runt henne så tappar hon liksom rygg osv. Så jag fick påminna henne och verkligen tänka på att benen ju faktiskt ska sluta om magen Och inte flaxa omkring på andra äventyr. 

Galoppen var fasen läskig alltså! Jävlar vad på hon var. Tillslut testade jag lägga till mer rumpa och liksom rida henne Till en lugnare galopp. Och vips så hade jag henne rundad i en fräsch galopp Som var stor men inte snabb liksom. Maffig med mycket stamp och bensprattel. Därefter skrittpaus innan vi red igenom lb:2an. Här hade hon kommit igång bättre och var riktigt med. Men vi fick rida några varv på 10m volterna för att få henne att vänta och förstå att man ska veckla in dom där låååånga benen..;) galoppdelen gick över förväntan! Fina fattningar Och även längningarna Och upptagningarna. 

Då vi travade av testade jag några fler längningen i trav. Bara kolla av att hon bjöd liksom. Och jodå nog bjöd hon alltid, haha!

Myste lite med sockersmulan som tog en middagslur Då jag kom hem från jobbet. Tuggade På mina skor, smakade på mitt hår, skulle vila huvet i min famn osv. Jodå, ibland kan även hon charma mamma vetni;)



Doris fick också ett pass på banan. Kändes inte sådär superbra kan jag väl säga. Lite tråkig i gången.  Inte lika bra takt, väntade inte riktigt utan var lite uppe i det blå faktiskt. Såna dagar kommer ju också så det var bara att görs det bästa av situationen och jobba därifrån.

För att få igång bakbenen och ändå få henne att vänta så blev det massor med övergångar i värmningen. Skänkelvikningar för att mjuka upp lite bogar och känna lite bättre på takten. Dock inte i galoppen då såklart utan i galoppen så fick hon från start jobba med att runda sig lite bättre och vänta. För hennes takt var så snabb liksom. 

Tror att det är uteritterna som stressad henne lite. Efter lite pust så travjobb de vi med skänkelvikningsdelen i la:3 och öppna längs långsidan. Fick riktigt bra koll på bakbenen och en lättare känsla i fronten i öppnan, kul! 

Lite pust igen och sedan galoppjobb. Förvänd, små volter, skänkelvikning Och öppna. Allt blandat för att lossa henne. I slutet hade jag henne Helt okej På plats kändes det som.  Så jag testade byte från vänster till höger (det svåra) och hon liksom bara bytte. Vips! Och rullade på i en relativt lugn galopp. Annars brukar det bli huvet i luften Och några språng springande innan vi fått koll på delarna igen. Sedan filade jag lite. Jag skulle låtit henne galoppera lite mer i höger Så jag hade henne helt lugn. Så det orena bytet, eller ja.. istället för att duppelstampa som dom gör med ena bakbenen(i detta fall höger) så liksom stod hon kvar och bytte på så vis. Så lite kaos, men det tar jag på mig. Hon var ialf rätt lugn efter. Så passade på att lägga ner henne i galoppen med målet att rida på lösa tyglar Och ändå ha henne kvar i lugn galopp med rundad rygg. Fick ibland mjukt ta i tygeln För att påminna henne då hon ignorerade min förhållning med rumpan. Men det gör inget liksom. Travade även av och då Hade hon bättre takt. Då började jag känna igen henne igen.

Det vällde in kalldimma då vi började rida. Så satans kallt!

Så idag får Belissima ridas ut och klättra lite för henne är jag nöjd med efter gårdagen. Doris är jag inte helt nöjd med.. Så hon kommer börja på banan. Har hon takt från start i trav och galopp så rider vi ut och klättrar. Men inte ner förbi grishelvetet;)

BYE!
RSS 2.0