Lördag och snöstorm

Vilken jäkla dag! Helg, vad är det???

Sitter för tillfället och kollar på "Mammas pojkar". Alltså den filmen! Så jäääävla ful! "Har du ingen impulskontroll din jävla kladdkaka?!". Åh, kladdkaka ska jag börja kalla alla korkade miffon ja känner!!

Imorgon skulle jag behövt varit till Birsta.. Varför kommer jag inte ihåg, men det var något jag skulle behöva.. Men vi får se om jag kommer på det! Sedan ska vi fixa i stallet och såklart rida.

Idag var hästarna mer sugna på att komma in och stanna inne, än att gå ut och jobba. Inte speciellt entusiastiska;) som tur är så är det bara då vi skrittar fram som dom inte riktigt tycker det är kul. Sedan hinner dom inte tänka på att det snöar liksom. Men jag håller med dom. Det var inte kul idag! Blåste ca 15-16m/S och snö på det. Men vi krigade oss igenom två dressyrpass.

Belissima var först ut. Jobbade skritten ordentligt som i torsdags. Och sedan övergångar. Fick hjälpbromsa väldigt mycket i början. Men då hon väl väntade så kunde jag bromsa utan att hon doppade in huvet och ångade på. Det gäller att komma igenom det direkt. Så har man mycket gratis i galoppen. Eftersom det är där hon gääääärna tar i lite och hoppsan så gick det lite fort;) måste säga att övergångarna både till och från galopp var okej idag. Just i fattningen höjde hon sig i början, men ju fler fattningar vi gjort. Desto lugnare tog hon dom. Hade ju förväntat mig en bock och brall serie eftersom hon var galen i hagen. Men hon bockade inte en gång i någon fattning! Eller jo, hon bockade två ggr på raken då vi galopperade. Detta var pga dom andra två kamelerna som kom springandes ur skogen. Så Belissima skulle Skojja till det lite;) men sedan var hon lugn. Gav mig sedan då hon varit så stadig i formen största delen av passet(utom i början som sagt) och även då vi travade av. 


Såhär gör hon jämt då vi ridit klart och bara står och chillar. Hon äter snö! Så jävla ful kamel!

Hon fick fulla munderingen på för en kväll i snöstorm!

Häst nummer två var Doris! Även hon fick ett pass på banan. Här fanns det att göra må jag säga. Red på ett rakt bett idag. Som sagt, variation. Till en Tham var hon stadig på bettet. Men ju mer vi skrittade och sedan även la in travövergångar så började hon lyfta och greja med bettet. Och det betyder att hon tycker att det hänger för löst.... Så höjde ett hål och hon blev genast mycket lugnare och stadigare. Jobbade mycket skänkelvikningar för att lossa henne i sidorna. Och även några skolor längs långsidorna. La inte så mycket fokus på dessa eftersom det inte var vad min plan innehöll. Kände på båda galopperna och här hade hon väldigt trevlig takt! Och jäklar vad bra jag red må jag säga. Hjälpte henne med takten, aktiverade bakbenen utan att för den skull samla henne och gå kortare. Utan mer kraftfullt liksom. 

Efter lite pust tog vi tag i lite förvänd galopp. Fattade förvänd direkt på stora mittvolten. Rullade först på. Sedan började jag först att ställa henne utåt och inåt. Halva varvet inåt(motställd) och halva varvet utåt(medställd i galoppsidan). Eftersom detta arbete funkade bra så tog jag det lite längre. Jag formade om henne i galoppen. Och även det gick superbra! Hon försökte inte byta en enda gång! En gång blev det ett avbrott då jag slutade rida och stötta henne. Men vi fattade ny galopp bara så gick det som på räls gosse! Travade av i väldigt trevlig takt och skrittade av. 


BYE!
RSS 2.0