Skånigt!

Ja, red ju för en ny tränare i helgen. Sonny Elfvin(Åkerström). Och jag måste ju säga de att han va asbra! Precis som Fia sa. Så han kommer jag fortsätta att rida för. Han kommer upp från Skåne 1 helg i månaden.
Jag fick iallafall börja med att berätta lite om Doris och sen vad jag upplevde som vårat problem. Sen fick jag rida som jag gör i något varv på volten. Efter det så va ju min talan slut! Skämt och sido. Upp och fram med händerna samt korta tyglarna typ 2dm. Hej och hå. Ihop med armbågarna, kör inte skottkärra, de gör vi i stallet inte på hästryggen. Nu låter de ju rätt hårt. Men han skämtade bort de mesta och förklarade så man förstod. Nog om mig! Han tyckte att ja gjort ett skitbra jobb med Doris. Och de tackar man ju för! Det han tyckte va extra bra är hennes fina fattningar. Sedan höger varvet va inte så farligt som ja trodde. Eller ja, i galoppen är de jobb med. Men på söndagen så va hon jättefin! I vänster varv måste jag tänka mer att hon ska böja sig "i magen". För de gör hon bra i höger. Sen ska jag massera henne fram vid bogarna för då kommer de gå ännu lättare.
Idag kan jag säga att jag har sån träningsvärk i magen. Men det är bra! Idag ska jag bara skritta ut på Doris, kanske någon jogg också. Men mest så hon får röra sig efter helgens träningar. Imorgon ska hon vila och onsdag dressyr, torsdag markarbete, fredag skritt/vila, lördag uteritt, söndag hoppträning. Hej och hå! Och jag ska komma ihåg
*upp med händerna, fram med armbågarna
* jobba med innerskänkeln, dö inte i vänster, parera med höger
*ta in huvudet om hon inte gör det
*placera henne där jag tänkt, inte där hon känner för det
*och de viktigaste; gör fel! Lär av mina misstag.

Nu är fikarasten slut. Så nu ska jag iväg och jobba.

BYE!

RSS 2.0