Tjocksandra hälsar på..

Fredagskväll. Skönt! För första gången på ja.. Över en vecka kan jag lägga mig i ryggläge på soffan och bara andas. Glo på lite film och ba må! Skönt ibland. Har legat en timmer här nu och de börjar redan krypa i benen på mig. Hästarna får vila idag. Tar nog en promenad med dom ikväll innan dom ska in, för banan är hur smetig som helst. Och om jag ens ska ha en liten chans att kunna rida imorgon så måste den nog får torka upp utan att bli "rörd" idag.

I onsdags var det dressyrträning. Vi red för Sara och jobbade med korta och länga steget samt skänkelvikning. Doris var faktiskt riktigt trevlig och jobbade på bra. Hon stressade inte upp sig speciellt mycket, även fast det hände massa saker och hästar som red om varandra osv.
Igår var det ju hoppning som gällde. Vi tränade ren teknik och inga höjder. Vi skulle få dom raka och få med yttersidan. Tränaren här var Hanna, första gången jag rider för henne. Hon tyckte att Doris var en jätte ambitiös häst! Förklarade för henne vart jag och Doris är just nu. Att vi kommit igenom fasen där Doris lätt blev seg och bröt av, jag fick använda sporren jätteofta för att hon ens skulle gå framåt. Nu är vi i fasen där Doris har jättemycket energi och styrka. Hon bygger upp ett jättefint tryck i bakdelen. Men, hon vet inte vart hon ska göra av det. Så hon blir ibland lite springig och vill göra allt jag ber henne om; innan jag ens tänkt tanken om vad jag ska be henne göra. Svårt att förklara. Men iaf. Doris kändes rätt lugn och "med" igår. Tills vi började hoppa. Helvete vad hon laddade! Och mot slutet så skruvade hon sig som en ostkrok över hindrena. Och de har hon inte gjort förut. Det har hon börjat med nu på senaste tiden. Men Hanna förklarade så bra och sa i korta drag att; hon bygger sånt jävla tryck och det blir för mycket så hon hinner inte med dig själv. Typ. Jag ska rida mycket cavaletti så hon rundar sig och väntar lite mer. Hinder på låg höjd så hon rundar sig även där. Men, ingen studs! För då blir hon bara övertaggad och det stjälper henne i nuläget. Okej, då har vi något att jobba på!

Jaja, Maje är öm i höger framhov för hovis råkade punktera sulan på 2 ställen. Så hon får korta promenader bara så hon inte stelnar till. I helgen ska jag tömköra henne på lägdan där de är mjukt. Nu har hon Bootsen fram också traskar vi på vägen.

Nu baskemig är filmen slut! Har kikat på Fast Five, riktigt bra film om ni frågar mig! Gillar iofs alla dom filmerna. Förutom 3:an. Den har jag inte ens sett hela filmen på. Fel skådisar!

Näni, nu ska jag invänta middagen och bara ta de lugnt. Ikväll blir det kanske en inpackning i skallen, raka benen, smörja in sig och lite annat sånt! Känns fräscht! Har dock ätit godis, så nu känner jag mig som en tjockis!! Får se om ja äter middag eller ej. Kaloriintaget är nog överskridet. Imorgon är det lördag, då får jag äta. Inte idag! Det är fredag! Tjocksandra.

BYE!!

RSS 2.0